Vítejte na Našem Hudebním Blogu: Příběh Začátků EKS-portu!


Vítejte na oficiálním blogu hudebního projektu EKS-port! 

Tuto dlouhou cestu jsme zahájili ve vzdáleném roce 2008. Eliška "MC Else" Krompiewska z České republiky a Piotr "Kromproom" Krompiewski z Polska spojili své hudební vášně a vytvořili jedinečný projekt EKS-port.

Duo EKS-port, Krosno Odrzańskie (Polsko 2009).

Duo EKS-port (Horní Bladovice, Česká republika). Fot. YoGi (2010).

V té době jsme se nazývali The Free Motion, a naše srdce a energie spojila tato tříčlenná formace. Bohužel, z osobních důvodů, jsme se brzy rozloučili s DJ CanabX, který byl součástí našeho začátku. Byl to krátký, ale intenzivní čas, a jak se nám od něj loučil, vzešel z toho náš první singl s názvem "Brakuje nam depnięcia." Tato skladba má zvláštní místo v našem srdci, neboť obsahuje výraz našeho smutku a nostalgie po dobách strávených společně s DJ CanabX. Možná by vás potěšilo, kdybyste si mohli poslechnout tento první singl přímo zde na našem blogu.


Po odejítí DJ CanabX jsme stáli před výzvou, jak dále formovat náš zvuk a identitu. Toto období se stalo klíčovým bodem naší hudební evoluce. Rozhodli jsme se nejen změnit zvuk, ale také přejmenovat se na EKS-port, což nejen odráží spojení našich jmen, ale také náš hluboký vztah k elektronické hudbě. Naše hudební vášeň nás dovedla k vydání debutového alba pod vedením Yellow Sunshine Beat, hudebního labelu, jehož hlavou je Carlos Perón, spolutvůrce a bývalý člen skupiny Yello. V roce 2011 tato deska také nalezla své místo v prestižním katalogu Warner Chappell Music, což pro nás bylo ohromujícím milníkem.

Duo EKS-port (Horní Bladovice, Česká republika)Fot. YoGi (2010).

Takže zůstaňte s námi a připojte se k nám na této hudební cestě. Jsme nadšení, že můžeme sdílet naši lásku k elektronické hudbě s vámi. Pokud máte chuť naslouchat našim hudebním začátkům, máte možnost poslechnout si náš debutový album přímo zde na blogu. Děkujeme za vaši podporu a těšíme se na společné dobrodružství!

Foto: JK (2012)

Foto: JK (2012)



2011 Yellow Sunshine Beat
2011 Warner Chappell Music


Komentarze

Popularne posty